Общо показвания

петък, 18 април 2014 г.

Безжични зарядни за смартфон

  • От опит знаем, че безжичните технологии са много по-удобни за използване и ни дават много повече свобода на действие. След безжичните телефони, мишки и клавиатури дойде реда и на безжичните зарядни за телефон. Смартфонът ви приема енергия автоматично и без да се налага да го включвате към адаптер, а само с поставянето му върху зарядното. Лесно като детска игра, нали?

  • Тези зарядни от ново поколение са сертифицирани по спецификациите Qi, което гарантира съвместимост и безопасност. Самото зардядно представлява плочка, която чрез USB кабел или адаптер се включва към мрежата. За да бъде направена връзката между телефона и зарядното, той трябва да бъде снабден с ресийвър или приемник. Тъй като тази технология навлиза все още, една много малка част от смартфоните и таблетите са снабдени фабрично с него. Samsung Galaxy S4, LG Google nexus 5, LG nexus 4, Nokia Lumia 920, Asus Google nexus 7 и Nokia Lumia 928 са щастливите печаливши. Ако не сте разпознали своя сред тях, можете да си закупите приемник, който е съвсем тънък и се залепя под задния панел, така че изобщо да не пречи на затварянето му. И така вече ще имате напълно съвместим с безжичното универсално зарядно смартфон.
  • Може би вече сте се запитали каква е ползата от такъв тип зарядно и защо би ви било полезно ? Предимството на този вид зарядни е, че са съвместими с всички модели смартфони и таблети, които са снабдени с ресийвър. Така ще може да забравите за разнообразните адаптерни зарядни. Принципът на действие е следният: и в базовото зарядно и в приемното устройство има вградени бобини, които създават електромагнитно поле. В приемната бобина възниква електричество, което зарежда мобилния телефон. Този тип зарядни използват много ефективно електроенергията, а както производителите им твърдят капацитета на полезно действие е цели 90%.

Може да разгледате на нашия сайт моделите които предлагаме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар